Waarom behoren draagbare speakers vandaag de dag nog steeds tot de meest populaire apparaten?

De draagbare speaker is een van de elektrische apparaten waarvan veel mensen dachten dat het en tijdelijke trend zou zijn. Niets is minder waar, in de laatste jaren is het aanbod en de verkoop van de apparaten namelijk ontzettend toegenomen. Op deze pagina laten we je zien waarom de draagbare speakers nog steeds populair zijn.

Voor alles inzetbaar

Een draagbare speaker is lang niet meer alleen voor muziek, je kan hem ook aansluiten op je computer of televisie. Als je bijvoorbeeld een avondje met vrienden thuis het online casino op een groot scherm projecteert, kan je de speakers gebruiken om de geluiden van de verschillende spellen af te spelen. In een paar seconden creëer je een ervaring die bijna niet van echt te onderscheiden is, zonder dat je daarvoor je huis uit hoeft.

Nieuwe ontwikkelingen

Ieder jaar komt er wel een nieuwe draadloze speaker uit met een functie die voorheen nog niet bestond. Zo kan je tegenwoordig bijvoorbeeld speakers vinden die bestand zijn tegen zand en water, zodat je ze gemakkelijk mee kunt nemen naar het strand. Met deze ontwikkelingen groeit de populariteit, omdat het apparaat voor steeds meer situaties geschikt is.

Overal mee naartoe

Voorheen was het helemaal niet zo vanzelfsprekend dat je zomaar overal naar muziek kon luisteren. Je had altijd ten minste een stopcontact nodig om de speaker op aan te sluiten. Een draagbare speaker laadt je thuis op en vervolgens kan je uren lang naar muziek luisteren op een plek waar geen stroomvoorziening is. Daarbij zijn draadloze speakers ook compact van formaat en licht van gewicht, waardoor je ze gemakkelijk in je tas kunt stoppen en mee kunt nemen.

Betaalbaar

Toen de draagbare speakers nog maar net op de markt kwamen, moest je flink in de portemonnee tasten om er een aan te kunnen schaffen. Tegenwoordig heb je zo veel verschillende draadloze speakers op de markt, dat je er voor ieder budget wel een kunt vinden.

Gemakkelijk in gebruik

Draabare speakers die zijn uitgerust met Bluetooth, zijn gemakkelijk in gebruik. Het is voor iedereen met een mobiele telefoon heel eenvoudig om de muziek om de speaker af te spelen. In de meeste gevallen hoeft een gebruiker geen app te downloaden om verbinding met de speaker te maken, waardoor de drempel om de speaker te gebruiken heel laag is.

Esthetisch

Veel mensen vinden het niet prettig als er overal draden en snoeren te zien zijn. Een draadloze speaker kan je op een kastje neerzetten zonder dat de snoeren over de vloer van je woonkamer lopen. Wanneer de speaker toch opgeladen moet worden, kan dit vaak met een kabeltje dat zo dun is als de oplader van je mobiele telefoon, wat gemakkelijk weggewerkt kan worden of uit het zicht kan worden bewaard.

Het lijkt er dus op dat de draagbare speaker nog wel even onder ons zal blijven. Er blijven nieuwe modellen op de markt komen, waarbij steeds meer handige functies worden toegevoegd. Sommige experts verwachten zelfs dat in de toekomst het grootste marktaandeel in het geluid zal worden overgenomen door draagbare speakers, omdat de vraag van consumenten zo groot is.