Oordopjes of hoofdtelefoon kopen?

Oordopjes en hoofdtelefoons kennen beide voor- en nadelen, de keuze hangt af van persoonlijke voorkeur maar ook het doeleinde waarvoor je ze wilt gebruiken.

Muziek luisteren of gamen?

Het verschilt nogal of je oortjes gebruikt om te sporten of juist om te gamen. Echte gamers zweren bij een goed headset, zoals de steelseries. Steelseries hoofdtelefoons passen op zowel de Xbox als op PS4 of 5, Nintendo, maar ook op de PC of de Mac. De geluidskwaliteit is door geavanceerde technieken subliem te noemen, en er zit natuurlijk een microfoon op zodat je kunt communiceren met andere gamers of met je vrienden. Ze zijn natuurlijk draadloos verkrijgbaar, zodat je niet extra dicht op je console hoeft te zitten vanwege een snoer.

Het voordeel van een koptelefoon met snoer is natuurlijk dat je ‘m nooit hoeft op te laden; hij is altijd klaar voor gebruik. Daarnaast is hij geen extra belasting voor je wifi netwerk.

Of toch oordopjes?

Ook oordopjes bieden je de mogelijkheid om te gebruiken tijdens het gamen. Toch kiest de echte gamer doorgaans voor een headset.

Wanneer kies je dan voor oordopjes? Oordopjes zijn vooral ideaal wanneer je je handen vrij wilt hebben, zoals tijdens het sporten. Het is dan belangrijk dat ze goed aansluiten, zodat ze niet uit je oren vallen tijdens oefeningen waarbij je buigt. Ook een belangrijk aspect is de functie ‘noise cancelling’, zodat je buitenshuis, tijdens hardlopen bijvoorbeeld zelf snel het volume kunt reguleren. Een tip zijn de oortjes van House of Marley.